Guinness … konečně je doma!

Tohle je zážitek … připravit, zorganizovat, natrénovat, zaplavat a máte hotovo. Pro Guinnesse ani náhodou. Musíte vše zevidovat, natočit hodiny záznamu, vyfotit každý moment, popsat, vyplnit a poslat. To vše jsme zvládli cca za 14 dní po rekordu a tedy v první polovině března. A teď čekat!

Na konci června se ozvali. Některé materiály jsou špatně uploadované a je třeba to udělat znovu. Ok, těžko říct, co to znamená. Na konci srpna se Guinness ozývá znovu. Tentokrát přichází s dotazníkem a v něm se ptá proč jsem plaval pod ledem, jak jsem trénoval, jestli mi byla zima, jak dlouho jsem se dával do kupy po pokusu apod. To zní jako bychom byli v konečné fázi schvalování. Proč by se jinak ptali? Nikde žádný náznak, ale jsme mírně optimističtí.

A 1. listopadu to přichází. Email a má v předmětu OFFICIALLY AMAZING. Rekord je právě po 251 dnech uznán a evidován s novou hodnotou a držitelem.

Výkon je oficiálně 80,99 metrů uplavaných pod ledem bez neoprenu a závaží. Je to moje a skutečně jsem zažil na pár desítek minut radost, že se to povedlo! Život to nezmění, ale je lepší ten papír a diplom mít, než nemít…

A když jsme u toho… chcete papír od Guinnesse? Dostal jsem voucher na slevu, mířím s ním do eshopu a tam si ho kupuji za necelou libru. Pošlou mi ho a nakonec za poštovné a clo zaplatím 650 Kč. Anabáze končí a já děkuji všem co mi k němu pomáhali! Díky…

Sdílej:

Používáme cookies

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.